Bli en del av Transporteca

Att sälja transport online

Begränsar du dina möjligheter att nå ut till kunder genom att bara använda säljare och traditionell marknadsföring? Transportköpare använder internet allt mer när de letar efter transporttjänster. Kommer de att hitta dig, och dina produkter? Och om de hittar ditt företag, kommer de att köpa era tjänster? Läs på om hur du kan sälja transport online.

Varför sälja transport online?

Försäljning av transport på nätet har visat sig öka avkastningen till upp till tre gånger branschgenomsnittet. Med hjälp av denna ytterligare försäljningskanal minskar speditörer sina kostnader i samband med sälj. Dessutom ökas produktiviteten genom en standardiserad bokningsprocess och eliminerad risk för utestående betalningar.

Transporteca har mer än 10.000 frakt förfrågningar per månad. Du kan delta i alla dessa förfrågningar, när du erbjuder dina tjänster online, med möjlighet att matcha dina produkter. Med vår sökmotor erbjuds dina tjänster och priser omedelbart och automatiskt till potentiella kunder. Genom att sälja transport online kommer du inte ens att spendera en minut på offerter.

sälja transport online stockholm

När du vinner en bokning, meddelas du och ditt nätverk omedelbart och du kan börja arbeta på sändningen utan att oroa dig för kundens soliditet – Transporteca har redan hanterat betalningen för din räkning.

Om du vill ändra dina tjänster eller priser kan du uppdatera dem online i realtid. Du behöver inte fundera på hur länge priset ska vara giltigt, eftersom bokningar betalas omedelbart.

Tänk dig, genom att helt enkelt erbjuda LCL-tjänster från Kina till Sverige, får du omedelbart tillgång till 35.000 bokningar om året från små och medelstora företag. Vad skulle hända om du också lägger till lastbilstrafik från Italien, expresstjänster till USA eller alla tjänster i din portfölj?

sälja transport online

Hur fungerar det?

Transporteca handlar om enkelhet. Vi gör det enkelt för speditörer, att komma igång med att sälja sina tjänster online.

Vi ger dig kontroll i realtid på dina transporttjänster genom vår egen dedikerade kontrollpanel på Transporteca, som ligger på våra säkra servrar.
Justera dina avgifter och fraktpriser för att matcha din kapacitet och prisstrategi i realtid.
Ta emot bokningar som är fullständiga och standardiserade med alla betalningar i förskott.

sälja transport online

Vad vi förväntar oss

Det är enkelt: Kunder på Transporteca räknar med att få den service de betalar för. Vi förväntar oss att du ska leverera en sådan service.

Förutom att se till att du håller kontrollpanelen på Transporteca uppdaterad, finns det även några formella krav för deltagande:

Du kan bara erbjuda erkända transportprodukter på nätet, där du arbetar via ditt eget nätverk eller etablerade partnerskap.
Du måste vara redo att leverera en överlägsen service till onlinekunder, där proaktiv kommunikation är en nyckelkomponent.
Du bör vara öppen för att ta emot betyg och recensioner av dina tjänster, som Transporteca gör tillgängliga offentligt .
Det finns inga krav på redovisa alla milstolpar, men i händelse av försening, antingen av dig, dina agenter eller fraktare, måste ett meddelande med korrigeringsåtgärder erbjudas kunden genast.

sälja transport online

Är du redo att sätta igång?

Om du är ett medelstort eller stort speditör- eller åkeriföretag, med en etablerad och erkänd transport produkt inom åtminstone några branscher, och är intresserad av att erbjuda dina tjänster på Transporteca – då är processen enkel:

  1. Skicka oss en kort introduktion till ditt företag och de tjänster du tänker erbjuda online. Kontaktuppgifter finns på vår kontaktsida.
  2. En representant från Transporteca kommer att kontakta dig för verifiering av dina tjänster..
  3. När din speditörsprofil har skapats på Transporteca får du inloggningsuppgifter till din egen kontrollpanel.
  4. Du matar in tjänster och priser du vill erbjuda online

När du har accepterat våra villkor, är dina tjänster tillgängliga online så att kunderna kan boka. Underhåll av tjänster och priser sker enkelt och intuitivt via kontrollpanelen. Transporteca har utvecklats för att göra det enkelt för kunder att boka transport – och för speditörer och åkerier att ta emot dessa onlinebokningar.

När din ansökan har godkänts kan du få dina första tjänster online inom 90 minuter.

Vad gör Transporteca så speciellt?

Fortfarande inte övertygad? Om du funderar på olika alternativ för att sälja dina tjänster online, se nedan för några skäl till att välja att vara partner med Transporteca.

Transporteca är den enda portalen med omedelbar prissättning som omfattar både sjöfrakt, lastbilstransporter och expresstjänster för speditörer i Europa.
När du samarbetar med Transporteca, kan du få dina transporttjänster online inom 90 minuter. Du behöver ingen intern systemutveckling.
Med din egen kontrollpanel på Transporteca har du fullständig kontroll över de tjänster och priser som erbjuds online.
Det finns inga risker när du erbjuder dina transporttjänster på Transporteca – du betalar bara för de bokningar du får.
Transporteca är redan framgångsrikt i Skandinavien och expanderar nu till övriga Europa.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Du kan även läsa om oss på 3PL News och The Most Promising Startups in Logistics