Incoterm snabbguide

DAP inklusive tullklarering

Vi vet alla att det finns många saker att hålla reda på när du arbetar med internationell handel. Incoterms verkar vara en av de saker som väcka många frågor från våra kunder. Med denna snabbguide hoppas vi kunna förklara hur det fungerar när du väljer Transportecas något modifierade fraktvillkor: DAP inklusive tullklarering.

Inom global handel, har ett antal internationella handels och leveransvillkor avtalats. De är även kända som Incoterms. De flesta länder över hela världen erkänner dessa villkor, som är till allas fördel. Eftersom ni har kommit överens om ett visst handelsvillkor så vet ni också exakt vem som ansvarar för att betala för varje del av leveransprocessen.

Kort sagt, hjälper Incoterms till att klargöra exakt när ägande, kostnad och risk för en produkt överförs från säljaren till köparen.

DAP  står för levereras på plats.  DAP inklusive tullklarering är en tolkning av det ursprungliga handelsvillkoret DAP. För båda överförs äganderätten från säljaren till köparen vid köparens adress på destinationen.

Det som skiljer DAP inklusive tullklarering från det vanliga DAP villkoret är att import tullklarering ingår i transportpriset som Transporteca ger dig.

I praktiken innebär detta att det pris du ser på skärmen när du söker efter DAP inklusive tullklarering på Transporteca är komplett. Det omfattar transport från ursprungsadressen till kundens adress på destinationsorten, inklusive import tullklarering i destinationslandet.

Snabbguide till DAP inklusive tullklarering

I denna video förklarar Transportecas grundare och VD, Morten Laerkholm, vår tolkning av export handelsvillkoret DAP: DAP inklusive tullklarering, ett frakt alternativ som är tillgängligt när du bokar transport på Transporteca.

Vid vanliga DAP villkor så måste kunden ordna tullklarering för importen. Men genom att välja DAP inklusive tullklarering så slipper din kund att arrangera import tullklareringen.

Med det sagt, så måste kunden ända uppfylla de formaliteter som krävs för import. Det kan exempelvis handla om att vara registrerad för import eller krav på organisationsnummer.

Om du vill veta mer om handelsvillkor, läs även vårt inlägg om Incoterms. Vi finns också tillgängliga för alla frågor du kan ha via chatt, e-post eller telefon.