Hur du lyckas

Frakt från Kina för mindre än 2000 SEK

Det behöver inte vara dyrt med frakt från Kina – du kan hämta hem paket, pallar och LCL leveranser från Kina för mindre än 2000 SEK

Billig frakt från Kina

Oavsett om det gäller en test sändning eller om din frakt från Kina är ett större parti, så kan det göras till ett rimligt pris. Denna artikel fokuserar på 3 olika typer av godstransporter: paket, pallar och leveranser av styckegods.

Det är alltid en bra idé för alla 3 alternativen att skicka fakturan och varukoden (hitta din varukod här) till speditören så fort du har beställt transporten. På så sätt är allt redo för tullklarering när varorna anländer.

Priset för den här typen av frakt beror på varornas volym, vikt och hur snabbt du behöver leveransen. Låt oss börja med de mindre posterna på listan.

Paket

Om dina produkter inte väger så mycket, eller om det gäller en testförsändelse, så kan det bästa alternativet vid frakt från Kina vara att använda en kurir. Du får då en ”dörr-till-dörr” tjänst via flyg. Det innebär att kuriren plockar upp dina varor hos din leverantör och transporterar dem hela vägen till vald leveransadress.

En leverans med kurir från Kina till Europa tar oftast 6-8 dagar och transporten kan spåras via ett spårningsnummer som utfärdas av kuriren. När du använder en kurir kan du därför få hem dina varor ganska snabbt och du kan enkelt spåra försändelsen hela vägen. Om du fraktar ett varuprov så har du därmed möjlighet att snabbt avgöra om du är nöjd med tjänsten innan du arrangerar hela beställningen.

Prisexempel

Shanghai – Malmö
1 paket / 20 x 20 x 20 cm / 4 kg
900 SEK

Shenzhen – Stockholm
4 paket / 20 x 20 x 20 cm / 5 kg
SEK 1640

Ningbo – Halmstad
1 paket / 50 x 50 x 50 cm / 20 kg
1780 SEK

Styckegods

Startkostnaden när du använder sjöfrakt från Kina är ofta lite högre än när du använder en kurir. Därför är ofta mest ekonomiskt att skicka mindre och lättare paket med kurir. Om du däremot fraktar mer än bara ett par små objekt, så är det ofta billigare att få dem skickade sjövägen jämfört med en kurir. Ett av alternativen är därför att beställa sjöfrakt för styckegods.

Styckegods är en term som täcker frakt av lösa artiklar som inte levereras på exempelvis en pall. Styckegods kan antingen hämtas hos din leverantör om du handlar på ett EXW-avtal eller i en hamn om ni har överenskommits om ett FOB-avtal. Därefter kommer varorna att levereras till Europa via sjövägen. Sedan kommer varorna att gå igenom tullklarering, och därefter kommer dina varor att skickas till din leveransadress. Sjöfrakt från Kina tar ca 40-45 dagar.

Som du kan se i prisexemplen nedan, blir det billigare (per kg) desto mer du skickar. Det är ingen större skillnad i pris mellan en transport av 0,3 m3 och 100 kg, och en transport av 1 m3 och 300 kg. Detta beror på de stora startkostnaderna vid sjöfrakt.

Prisexempel

Xingang – Malmö (FOB)
0.3 m3 / 100 kg
SEK 1910

Shenzhen – Partille (FOB)
1 m3 / 300 kg
SEK 1950

Pallar

Många leverantörer i Kina levererar sina produkter på lastpallar. Det är mycket lättare för speditörer att hantera och transportera jämfört med styckegods. Den stora fördelen är att man bara behöver en pallyftare för att kunna flytta en stor mängd varor, därmed är det oftast billigare att frakta gods på lastpallar jämfört med styckegods.

frakt från Kina genom bergen

En standard Europapall mäter 120 x 80 cm och har en maximal lasthöjd på 180 cm, medan en halvpall är 60 x 80 cm och har en maximal lasthöjd på 90 cm.

Samma transportsätt gäller för styckegods, med den skillnaden att hanteringen av pallarna är svårare. Det är möjligt att hämta hem en halvpall med frakt från Kina för mindre än SEK 2000, men i många fall är det värt att välja en hel pall som prisexemplen nedan kommer att visa.

Prisexempel

Shenzhen – Göteborg (FOB)
Halvpall / 60x80x90 cm / 100 kg
SEK 1900

Shenzhen – Kalmar (FOB)
Europapall / 120x80x180 cm / 800 kg
SEK 2390

Hitta fraktpriser som passar din försändelse

Du kan hitta priser för frakt från Kina genom att trycka på knappen nedan. Du hittar priserna direkt vare sig det handlar om paket, pallar eller styckegods.