Direkttransport inom EU

Transport av konst

Transport av konstverk, utställningsföremål och andra ömtåliga varor kräver erfarenhet och försiktighet. Transportecas förare är specialister på internationella transporter av konst och proffs på att hantera konstföremål och andra ömtåliga och sköra artiklar.

Transport av konst behöver inte vara svårt. Om du kan packa dina konstföremål säkert för transport kan Transporteca erbjuda flera års erfarenhet, utomordentlig kundservice, spårning i realtid, och sist men inte minst en garanti att dina varor inte omlastas vilket är ett nödvändigt krav för att dina varar ska anlända säkert till destinationen. Med många års erfarenhet vet vi att den allra största majoriteten skador sker under omlastning då varorna ofta handskas ovarsamt.

Upphämtning och leverans med Transportecas ”Direkt Van tjänst”

Upphämtning och leverans av dina konstföremål sker på trottoaren – även kallad ‘curb-to-curb’ tjänst. Det är således ditt ansvar att ha dina konstföremål redo vid trottoaren när Transportecas förare anländer till din adress. Detta kräver också att du eller sändaren är närvarande vid upphämtning och att din konst är säkert packad för transport. Dessutom är det nödvändigt att du eller respektive mottagare är närvarande vid leveransen eftersom du är ansvarig för att få dina konstföremål inburna. Hjälp för att bära dina varor ut/in/upp/ner finns till extra kostnad. Detta måste dock bokas och betalas i förväg så att det kan tas i beaktande vid planeringen av förarens schema.

Tidsfönster för upphämtning och leverans

När du skickar din transportförfrågan via vår webbsida speciellt tillägnad för transport av konst kommer vår kundsupport svara med en prisuppgift och ett beräknat tredagars tidsfönster för upphämtning och leverans. Var vänlig och tänk på att vi inte kan ge dig ett exakt upphämtningsdatum flera veckor i förväg eftersom varje rutt planeras och justeras baserat på de transportbokningar vi får in.

När transporten närmar sig kan mindre justeringar göras om vi får fler eller färre bokningar än beräknat, eller om rutten blir längre eller kortare än vad vi hade räknat med. Vi lovar att kontinuerligt hålla dig uppdaterad om eventuella ändringar.

transport of art

Ju närmare vi kommer upphämtningsdatumet, desto mer exakt kan vi ange dagen och tiden för upphämtning. Vi strävar efter att ge dig ett tvåtimmarsfönster för upphämtning senast dagen före.

Vi vill också understryka att oförutsedda händelser utanför förarens kontroll kan inträffa, vilka kan orsaka förseningar i tidsschemat. Dessa kan vara händelser som köer på motorvägen, en punktering, trafikolyckor och dåligt väder. Vi försäkrar dock att vi alltid räknar in extra tid i våra rutter för kunna hantera förseningar.

Packa din konst säkert för transport

Det är särskilt viktigt för den här typen av transport av konst och andra ömtåliga varor att dina föremål är säkert packade för transport.

Kraven på packning varierar beroende på typen av konst och hur skört det är. Konst som är tungt och stabilt, som pelare, byster och massiva, antika möbler kan lättare motstå svängar och inbromsningar vid en lång transport vilket gör kravet på packning mindre strikt.

Men kraven för ömtåliga och sköra konstföremål som målningar, hantverk, glas, lampor och sköra skulpturer är att de måste packas omsorgsfullt. Artiklar som inte är packade och skyddade korrekt för transport kommer onekligen att vara väldigt sårbara och utsatta för ökad risk för skador under en lång transport.

Kom därför ihåg att packa din konst säkert för transport – speciellt när du transporterar värdefulla och ömtåliga artiklar. Du kan till exempel tillverka eller köpa en trälåda som skydd, eller packa din konst i handdukar, lakan, bubbelplast, kartong, filtar, kuddar och liknande. Beroende på din specifika sändning måste du avgöra vilken typ av packning som ger din konst det bästa skyddet.

transport of art

Oavsett vad just dina transportbehov är, ser vi fram emot att hjälpa dig med din frakt. När dina konstföremål är packade säkert för transport är Transportecas ”Direkt Van” tjänst det bästa alternativet för att nå din destination säkert, främst därför att:

 • Vi garanterar att omlastning inte sker under transporten: dina konstföremål hämtas upp och levereras med samma van.
 • Vi har lång erfarenhet av att hantera konstföremål och andra ömtåliga varor.
 • Vi sköter våra egna fordon och våra förare jobbar endast för Transporteca.
 • Vi räknar alltid in extra tid i våra tidsscheman – dels för att hantera förseningar, men också för att försäkra att våra förare har de bästa arbetsförhållandena.

Eftersom det är ditt ansvar att förbereda och packa din konst säkert för transport kan Transporteca erbjuda avsevärt lägre priser än traditionella flyttfirmor eftersom de ofta tar mycket betalt för att hantera packningen av dina varor åt dig.

Om du vill veta mer om vår ”Direkt Van” transporttjänst, eller om du har frågor angående en specifik konsttransport får du gärna kontakta vår kundsupport.

Transport av konstföremål prisexempel

Nedan listar vi några prisexempel på transport av konst:

Transport av en målning från Köpenhamn till Stockholm (657 km – 0.25 m3 – 7 kg)  SEK 1,891 inklusive moms
Transport av tre skulpturer från Paris till Karlstad (1,771 km  – 2.5 m3 – 117 kg) SEK 6,807 inklusive moms
Transport av en konstutställning från Helsingborg till Barcelona (2,239 km – 9.3 m3  – 334 kg) SEK 24,360 inklusive moms

transport af kunst

Transporteca transporterar de flesta artiklar i konstkategorin, till exempel:

 • Målningar
 • Vaser
 • Keramik och andra hantverk
 • Skulpturer och statyer
 • Antika möbler
 • Lampor
 • Pelare
 • Utställningar

Letar du efter ett pris på transport av konst? Först väljer du om du ska ha transporterat konst som företag eller privatperson:

Företag kännetecknas av att de är momsregistrerade och öppna för hämtning och leverans under normal arbetstid.

Du skickas sedan automatiskt till rätt sida där du kan ange vad du behöver ha transporterat. Vi skickar ett icke-bindande erbjudande, vanligtvis inom några minuter, men i några få fall tar det upp till en vardag.

Om du inte hittar det du letar efter eller behöver hjälp med att fylla i skärmen, vänligen kontakta vårt kundtjänst via telefon eller mail.

Transportförsäkring: Få det bästa skyddet!

Transporteca rekommenderar alltid att du köper en transportförsäkring – och det gäller särskilt transport av konst. Detta beror bland annat på konstföremålens vanligtvis höga värde. Med en transportförsäkring är du garanterad full ersättning vid skador eller förlust.

Om du inte är skyddad av en transportförsäkring är du bara berättigad till en mycket begränsad ersättning om något skulle hända med din frakt. Detta beror på fraktföretagets begränsade ansvar, vilket specificeras i CMR konventionen rörande fraktavtal för internationella vägtransporter. Du får utan tvivel det bästa skyddet när du köper en transport försäkring.

Detta är enkelt gjort när du avslutar din transportbokning på Transportecas hemsida. Ange helt enkelt värdet på din konst direkt på sidan och systemet räknar ut din försäkringskostnad.

Följ länken för att få veta mer om fördelarna med att köpa en transportförsäkring.

transport af kunst

Transport av konst med Transportecas ”Direkt Van” tjänst

Är du i behov av en direkttransportservice inom EU? Transporteca erbjuder professionell transport av konst med fokus på transportsäkerhet. Besök vår webbsida speciellt utformad för transport av konst, fyll i detaljerna och få en icke-bindande prisuppgift.

Transportecas ”Direkt Van” tjänst jobbar inom Europa och kan hantera de flesta typer av konst så länge de inte överstiger fordonets mått eller viktbegränsningar, eller utger fara för fordonet eller föraren. För mer information om transportprocessen, ta en titt på vårt inlägg om Transportecas ”Direkt Van” tjänst.

Du bokar och betalar direkt online, och när transporten närmar sig kontaktar vår kundsupport dig med information om uppskattade tidsfönster för upphämtning och leverans.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig.