Få förmåner online

Frakt från Kina med Transporteca

Att hitta rätt tjänst för frakt från Kina med Transporteca är lätt. Här förklarar vi vad som händer efter att du har slutfört din bokning, samt hur vi använder en kombination av teknik och kundtjänst för att säkerställa att du får exakt den tjänst du behöver, helt problemfritt.

När du skickar gods med frakt från Kina med Transporteca, så kräver det första steget av fraktprocessen att avsändaren (leverantören) tar kontakt med speditören i Kina, för att ge dem de nödvändiga dokumenten. Så snart som du slutfört din bokning av frakt från Kina med Transporteca skickas automatiskt ett e-postmeddelande till avsändaren, med den kinesiska speditören på kopia, som inkluderar följande information:

Namn, e-post och telefonnummer till agenten i Kina som ska ansvara för frakten av din försändelse
Om vi behöver arrangera upphämtning av godset från avsändarens lokaler (även känt som EXW-villkor), så uppger vi också det datum och tid som avsändaren bör se till att ha din sändning redo
Om försändelsen ska överlämnas av avsändaren till speditören, vid speditörens lager (även känt som FOB-villkor eller EXW utan upphämtning), så informerar vi om adress, samt datum och tid som varorna ska överlämnas.

Dessutom informerar vi speditören vid destinationen om att en bokning har inkommit, så att de kan påbörja förberedelserna för att ta emot sändningen.

I sällsynta fall då vi inte mottar ett svar på vårt ovan nämnda meddelande, skickas automatiskt en inledande påminnelse efter 24 timmar, och ett larm går i vårt system. Detta gör det möjligt för oss att ta kontakt direkt med avsändaren eller agenten i Kina, för att se till att transporten inte fördröjs. Allt detta sker automatiskt och utan din medverkan.

Ombokning av frakt från Kina med Transporteca utan extra kostnad vid förseningar i produktionen

Det händer ibland att produktionen inte slutförs i tid när du importerar från Kina, eller att avsändaren på annat sätt försenar din sändning. Agenten i Kina kommer följaktligen inte att kunna ordna upphämtning eller mottagande av godset vid överenskommet datum.

frakt från Kina med transporteca

Om detta skulle inträffa, så kommer agenten i Kina att följa upp med din leverantör för att få en uppdatering om när godset kan hämtas. Din sändning kommer sedan att ombokas till nästa tillgängliga tjänst. En tjänst som liknar den som du redan hade bokat, utan extra kostnad. Du får en uppdatering direkt från speditören, så fort som det finns ett nytt ankomstdatum.

Full återbetalning vid avbokning

Förändringar sker, och då behöver man flexibilitet. I sällsynta fall kan du behöva att helt och hållet avboka en försändelse från Kina. Orsaken kan till exempel vara en oacceptabel fördröjning i produktionen eller oenighet mellan dig och säljaren.

När du bokar frakt från Kina med Transporteca, så är denna flexibilitet en del av tjänsten du köper. Om du väljer att avboka din bokning, så kan du göra det med full återbetalning av fraktkostnaden upp till 24 timmar före planerad upphämtning av ditt gods. Det enda du behöver göra är att kontakta oss via chatt, telefon eller maila oss med din begäran om annullering och se till att nämna ditt referensnummer.

I de fall avbokningen sker senare, så förbehåller vi oss rätten att dra av alla kostnader som redan har uppkommit för din försändelse, till exempel en misslyckad upphämtning.

Fördelarna med att boka frakt från Kina online

Med den teknik som utvecklats av Transporteca är vi beredda att ta din bokning när det passar dig. Leveransprocessen börjar utan dröjsmål, så fort du skickar in din bokning.

När du bokar med en offline speditör, så startar sändningsprocessen oftast inte förrän bokningen har hanterats manuellt av speditörens kundtjänst. Med den processen gör tidsskillnaderna mellan Kina och Europa att det ofta sker en fördröjning på minst 1 dag innan leveransprocessen faktiskt börjar. När du bokar online på Transporteca, så kopplas avsändaren och agenten i Kina omedelbart samman, och fraktprocessen börjar genast.

frakt från Kina med transporteca

Dessutom erbjuder bokning online dig samma bekvämlighet som du är van vid när du köper andra tjänster online, såsom flygbiljetter och försäkring. Du kan jämföra och hitta rätt service för dig, i din egen takt och slutföra din bokning när det passar dig.

Slutligen, eftersom vi är teknikdrivna här på Transporteca, så kan vi minska vår marginalkostnad. Resultatet blir att det inte bara är kul, men också lönsamt att ge varje kund utmärkt service – oavsett storlek. Det är därför du alltid kan nå oss med kort varsel för ett personligt samarbete, på antingen chatt, e-post eller telefon.

Våra kunder har inte blivit ombedda att lämna recensioner, men många kunder väljer ändå att dela med sig av sina intryck av oss på Trustpilot – Läs deras recensioner här.

Vi är här, när du behöver oss

Vi är här för dig om du behöver hjälp med någon del av din fraktprocess. Kontakta oss via chatt eller telefon om du behöver ett omedelbart svar eller skicka ett e-postmeddelande till [email protected] – vi strävar efter att svara inom några arbetstimmar.