Snabbguide

Skicka paket billigt

Det kan vara svårt att hitta rätt tjänst för att skicka paket billigt, men du kan spara mycket pengar om du väljer rätt.

Paket används generellt för transporter som är för stora för att få plats i ett kuvert och för små för att packas på en lastpall. Till storleken är de vanligtvis mellan en skolåda och en stor låda.

Paket används vanligtvis för distribution och mindre internationella transporter. Du kan ha mottagit din nätshopping med paketleverans, oavsett om varorna kommer från inom Sverige eller från utlandet. Paket används vanligtvis för denna typ av distribution av varor, det vill säga för B2C-ändamål.

Dessutom är paketleveranser också lämpligt för mindre internationella transporter, även när det inte behöver gå snabbt. Anledningen är att man ofta debiteras för en minimigräns. Det är vanligtvis en kubikmeter vid sjöfrakt och en pall för åkerier. Med andra ord måste du betala för en kubikmeter eller en fullpall, även om du bara skickar en liten kartong. Denna minimigräns finns inte för paketleveranser. Med dessa leveranser kan du i princip gå ner till brevstorlek.

Det finns stora prisskillnader. Det är en bra idé att beställa på den här sortens portal, när det gäller att skicka paket billigt. I portalen kan du få nytta av storkundsavtal, oavsett om du skickar paket sällan eller ofta. Vår portal ger dig priser direkt från kurirföretag och du får för det mesta samma pakettjänst för minst 50% lägre pris här på portalen.

skicka paket billigt

Paketlösningar

Leverantörer av paketleveranslösningar kan delas in i två grupper; offentliga och privata. Innan 1994 sköttes leveranser i Sverige av Postverket, ett statligt affärsverk. 1994 bildades aktiebolaget Posten, vilket var Sveriges dominerande postoperatör och det enda företaget som erbjöd posttjänster i hela landet fram till 2009 när den svenska Posten slogs samman med Post Danmark. 2015 bytte man namn på den svenska verksamheten till PostNord AB.

PostNord kan verka som det självklara valet för många när det gäller att skicka paket billigt, men det finns många alternativ på marknaden nu för tiden. Webbplatser för prisjämförelser, såsom Transporteca, har ökat konkurrensen och sänkt priserna för budtjänster.

De olika aktörerna, både offentliga och privata, har olika geografiska styrkor, även om de överlappar till viss del. Inom Europa har GLS, TNT och UPS alla ett starkt europeiskt nätverk. Den interkontinentala trafiken domineras av de tre stora spelarna DHL, FedEx och UPS, som driver sina egna flottor av lastflygplan.

Budfirmorna erbjuder både långsamma och snabba pakettjänster. Men de är alla relativt snabba, jämfört med sjöfrakt. En express transitering kan ofta levereras till andra sidan av världen inom 1-2 dagar medan standard frakt tar 3-5 dagar. Detta kan jämföras med de 30-50 dagar som det normalt tar för interkontinental sjöfrakt.

skicka paket billigt

Skicka paket billigt med Transporteca

På Transporteca kan du enkelt få en översikt över priser och transittider. På så sätt hittar du enkelt den bästa lösningen för att skicka paket billigt, utifrån dina behov. När du har valt det alternativ som är bäst för dig, så kan du enkelt och säkert boka och betala för transporten.

Det fungerar på följande sätt:

Gör en sökning genom att ange upphämtningsplats, adress, volym och vikt
Välj den lösning som bäst passar dina transportbehov (det vill säga billigt eller snabbt)
Fyll i adresser för avsändare och mottagare
Bekräfta och betala med kreditkort, paypal eller banköverföring
Du får ett mejl från Transporteca med en etikett att sätta på paketet
Skriv ut etiketten och fäst den på paketet med tejp
Sen ringer du den valda kuriren och beställer hämtning
Paketet kommer att hämtas upp från dig och sedan att levereras till mottagaren
Du kan spåra paketet online med det angivna spårningsnumret